Historien
The Black Spoones ( TBS ) er et dansk pigtrådsorkester der blev dannet i 1964, den gang rocken blev kaldt pigtråd
TBS blev dannet af klassekammeraterne Lars, Tim og Jens på Måløv skole ved København.
Besætningeng 1964:

 • Lars Ussinger ( f.49 ) guitar
 • Tim Lund-Jensen (f.49) trommer
 • Jens Lind (f.49) guitar

 • Besætningen blev i 1965 udvidet med Thorbjørn Christensen ( f.50 ) på bas, og med denne besætning spillede gruppen frem til august 1966.

  1964 – gruppen dannes.

  Under kraftig indflydelse af tidens store engelske musikbølge i starten af 60'erne, så som Beatles, Stones, Shadows, Swinging Blue Jeans, Searchers og mange flere, syntes de tre klassekammerater på Måløv skole at de, som så mange andre af datidens unge, måtte lave et orkester. Efter nogle tilløb skete dette fyldest i det sene efterår 1964.

  Det var småt med instrumenter, og ikke mindst penge til disse, så i starten var det med akustiske guitarer over 4 w båndoptagere, en gammel spejdertromme, og papkasser som gulvtamtam, men spillet blev der.

  En væsentlig forbedring blev det da Thorbjørn Christensen ( f. 50 ), også fra Måløv skole, i maj 1965 kom til på bas, og ikke mindst med en forstærker.
  Guitarer, forstærkere mv. kommer til, og TBS øver nu fast på Måløv skole og får sit første job, og debut:

  d.13. november 1965, i Bergs danseinstitut i Måløv
  - hvor gruppen spiller 2 x ½ time, - og har i løbet af efteråret flere job's ved skolefester i ungdomsklubber og lignende.

  1966 – gruppen stopper

  Gruppen har i hele vinteren og foråret fortsat jobs, og har en af sine helt store aftener i Slagslund – Ganløse ungdomsklub, hvor TBS spiller sammen med Joe E. Carters Groop.

  Efter 2 jobs ved byfesten i Måløv 6.-7. august 1966 er det dog slut, og de dengang 16-17 årige drenge forlader skolen, og går helt udramatisk hver til sit ud i verden,

  - om det har nogen sammenhæng, at The Beatles samme efterår vælger at stoppe med at spille live må stå hen i det uvisse!!

  2007 - SKAL VI PRØVE IGEN

  Tim og Jens har haft tæt kontakt siden skoletiden, og spillet guitar ved adskillige lejrbål og ved festlige sammenkomster, - Lars har de kun set en enkelt gang ved et 25 års - klassejubilæum i 1991

  Pludselig en søndag eftermiddag i januar 2007 ringer Lars til Jens og invitere på kaffe i Roskilde, - de 3 oprindelige TBS’er, Lars, Tim og Jens mødes igen, og snakken går om gamle dage. Snakken går efterfølgende og Lars foreslår at vi skulle prøve at spille lidt sammen igen.

  Hen over 2007 bliver det til lidt småspilleri, - og Lars køber den Fender han har ønsket sig i over 40 år.
  I starten af 2008 sker et væsentligt tiltag idet Jens' søn Jesper Lind ( f. 74) kommer med på Bas. Jesper er lærer på en skole i Farum og har derigennem adgang til et fuldt gearet øvelokale.

   Øvelokale på skole i Farum. Det er det rene  slaraffenland i forhold til 60'erne. Der øves. Der  indspilles demo og det kimer for ørene.

  2009 - FØRSTE ARRANGEMENT I 43 ÅR

  16.april 2009 spiller TBS for første gang i 43 år offentlig ved et privat arrangement på Danmarks akvarium.

  Dette giver i den grad blod på tanden, så der købes guitarer, trommer, forstærkere, sanganlæg mv. ting som man kun kunne drømme om i 60’erne, - og TBS tager igen ud og fyrer den af.

  I august 2009 må Jesper dog sige stop for at passe sine 2 små drenge på Vesterbro og ind i gruppen træder, på bas, Morten Westh (f.61), en mangeårig ven af Tim og Jens.

  Historien Hvem er vi Musikken Referencer Booking Startside